Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Είδηση: η ανάπτυξη είναι για κάτω
1214 αναγνώστες
Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008
00:07

Με ισχυρότατες απώλειες έκλεισε η Wall ύστερα από τα αλλεπάλληλα ρεκόρ του πετρελαίου αλλά και τις ανησυχίες των μελών της FED για την πορεία του πληθωρισμού. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη. Παράλληλα εμφανίστηκαν επιφυλακτικά σε μια νέα μείωση των επιτοκίων.  http://www.euro2day.gr/markets/usa/140/articles/327374/ArticleMarketsUsaEurope.aspx

νέα σημαντική άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 133 δολαρίων. Τα αρνητικά στοιχεία για το ύψος των αμερικανικών αποθεμάτων οδήγησαν το αργό έως και τα 133,72 δολάρια το βαρέλι. Οι έντονοι φόβοι της Fed για την εξέλιξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, όπως διαφάνηκαν στα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, επιβάρυναν το κλίμα στην αγορά. 
Τα πρακτικά υποδεικνύουν ότι τα μέλη της επιτροπής υπήρξαν επιφυλακτικά ως προς τη μείωση των επιτοκίων, καθώς παρά τις ενδείξεις για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας υπήρχαν έντονες ανησυχίες και για το επίπεδο του πληθωρισμού.http://www.capital.gr/wall.asp?Details=508034

Προς τα κάτω αναθεώρησε η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) τις προγενέστερες προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος, εκτιμώντας ότι τελικά θα κυμανθεί μεταξύ 0,3% και 1,2%. Η Fed στη νέα της εκτίμηση ανέδειξε την κυρίαρχη σημασία που έχει για την αμερικανική οικονομία η «εαρινή φρενήρης προέλαση» των τιμών των πρώτων υλών.
Η κεντρική τράπεζα χαρακτήρισε «άκρως αδύναμη» την οικονομική ανάπτυξη το πρώτο φετινό εξάμηνο, προβλέποντας «περιορισμένη ανάπτυξη κατά το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους».
«Φέτος, η αγοράστική δύναμη είναι μικρή, επειδή το πετρέλαιο έχει στο μεταξύ ανατιμηθεί πολύ» αναφέρει ακόμη και προσθέτει πως «προκύπτει μία πρόσθετη μείωση του ιδιωτικού πλούτου εξαιτίας της κάμψης, που παρουσιάζεται στην αγορά των ακινήτων (σ.σ. στις ΗΠΑ)». «Επίσης, η πιστωτική κρίση επηρεάζει και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μας, μέσω της πιστωτικής στενότητας, που επακολουθεί».
Για την ανεργία, προβλέπεται ότι μπορεί να κλιμακωθεί στα τέλη του έτους και στο 5,7% του ενεργού αμερικανικού πληθυσμού, με πρόσθετη την επισήμανση για αναρρίχηση του ρυθμού πληθωρισμού -σε ετήσια βάση- και στο 3,7%, από 2,4% κατ' ανώτατο όριο που προέβλεπε προγενέστερα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/21/1515002.htm

H ποιότητα των τριών ειδήσεων διαφέρει...

WASHINGTON (Reuters) - The Federal Reserve on Wednesday slashed its 2008 U.S. economic growth forecast and signaled that mounting concerns over inflation would make further interest rate cuts unlikelyhttp://biz.yahoo.com/rb/080521/usa_fed_minutes.html?.v=7

Η είδηση των Reuters νομίζω ότι μας λέει/επιβεβαιώνει τι φόβησε: η αναθεώρηση (προς τα κάτω) της ανάπτυξης (=growth stag/ag-flation?) καθώς και το μάκρος της κατάστασης.

Ακόμα, το σημαντικότερο.

Νομίζω ότι αυτοί που πλέον συμμετέχουν στην αμερικάνικη αγορά, πιστεύουν περισσότερο από οποιοδήποτε τους ιθύνοντες/αυτούς που έχουν τα χτένια, είτε είναι ο Μπους είτε είναι η FED. Κυρίως αυτούς. Όλους τους υπόλοιπους πολυ λιγότερο. Το σημερινό (-227 μον.) μας το δείχνει. 

Σχετικές μετοχές:
CAC DOL DOW EURO FTSE FTSEM FTSES NIKKEI USD ΓΔ
Σχόλια

22/05 00:34  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ωραιος και τα δέοντα. Σημειώνω ότι συνήθως εν Ελλάδι αι κρίσεις αφικνυνται μετά κάποιαν καθυστέρησιν - εις την πραγματικήν οικονομία εννοώ.
22/05 08:48  jgeorgiou
Ναι , είναι γεγονός ότι στην Ελλαδα θα επενδυα μακροπροθεσμα μονο σε "εξωστρεφεις" εταιριες. Παντως η λακουβα εδώ ήταν δεδομενη.
22/05 09:12  geokalp
thrassos
συμφωνώ, είμαστε στην ίδια γραμμή του τραίνου
αλλά και χρηματιστηριακώς, νομίζω ότι οι αυτόνομες κινήσεις κάπου έχουν μειωθεί - μαζί με τους όγκους

jgeorgiou
αυτά που έγραφαν τα πρακτικά ήταν κάπου γνωστά, απλά τώρα πείστηκαν...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι