Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
μια νέα εικόνα
810 αναγνώστες
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
01:22

Ποιος θα περίμενε στα τέλη Οκτώβρη ότι θα είχαμε "πρωτογενές" πλεόνασμα τον Γενάρη;
Το χρέος να είναι μειωμένο σε σχέση με το 2011 κατά 1/4;
Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών σε τέτοια επίπεδα;

Οι επενδυτές επιστρέφουν, εγχώριες επενδύσεις δρομολογούνται, το ΕΣΠΑ πήρε μεγάλη ώθηση με το διορισμό ειδικού υφυπουργού και με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, νέοι επενδυτές αναμένονται, επεκτάσεις προηγούμενων επενδύσεων είναι στα σκαριά, και όπου υπάρχουν δισταγμοί ο Σαμαράς βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Από την άλλη, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δουλεύει σε φουλ ρυθμούς και αναμένεται να ικανοποιήσει τους στόχους του 2013 τους αμέσως επόμενους μήνες.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες ρυθμίσεις χρεών, τόσο προς τράπεζες όσο και προς τα δημόσιο, δύο σημαντικές ανάσες προς το κοινωνικό σύνολο ενώ η προσπάθεια αποπληρωμής των παλαιότερων χρεών προς τον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα. Μεγάλη έμφαση δώθηκε στη τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην εξεύρεση στιβαρών λύσεων για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μειωθεί.

Μαθαίνουμε ότι η τρόικα θα αρχίσει να εμφανίζεται λιγότερο και τη θέση της θα πάρει η απρόσωπη ματιά των Βρυξελλών. Αποκλείεται να είναι χειρότερα με το μη-ερχομό της κάθε τρίμηνο.

Αξιοσημείωτη είναι η βοήθεια των ευρωπαίων, η οποία παίρνει σάρκα και οστά και στην εξωτερική πολιτικη, απέναντι στη Τουρκία, καθώς οι Γάλλοι μας οχυρώνουν με φρεγάτες ώστε να αξιοποιηθεί επιτέλους η ΑΟΖ. Πρώτο μεγέθους κάλυψη.

Μέχρι και βουλευτές καταδικάζονται για ψευδείς ισχυρισμούς για διορισμούς!


Αρχικό Παράθυρο
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι