Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
η θέση Σαμ για την ανακεφαλαιοποίηση
872 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Απριλίου 2012
16:21

Σαμαράς για ανακεφαλαιοποίηση (ΕΡΤ): αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εκτιμώντας ότι μόλις ολοκληρωθεί και οι τράπεζες εξυγιανθούν η ΕΚΤ θα μπορεί να ανοίξει το πουγκί και να δίνει χαμηλότοκα δάνεια. «Μόλις γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι τράπεζες εξυγιανθούν η ΕΚΤ θα μπορεί να ανοίξει το πουγκί και να δίνει χαμηλότοκα δάνεια. Οι ελληνικές τράπεζες θα αυξήσουν τα κεφάλαιά τους αν επιστρέψουν χρήματα στην χώρα»

ΒΗΜΑ: ο κ. Αντώνης Σαμαράς βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο το ζήτημα να λυθεί μετά τις εκλογές ευελπιστώντας να το χειριστεί ο ίδιος καθώς το θέμα θεωρείται ένας μοχλός άσκησης πολιτικής. Ετσι διατηρεί αποστάσεις και δεν φαίνεται διατεθειμένος να πάρει στα χέρια του σε αυτή τη φάση την «καυτή πατάτα» των τραπεζών.

________________________________

εκπληκτική θέση!
με τόλμη, θάρρος και παρρησσία!
και βέβαια, ανοιχτά χαρτιά!
όλα στο φως!

βασικό θέμα που δεν αναφέρεται στη προεκλογική εκστρατεία

υπάρχουν κι άλλα σοβαρά θέματα που δεν ακούγονται στην τρέχουσα εκλογική περίοδο: οι μίζες και τα μαύρα ταμεία των κομμάτων μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων, η εγχώρια μιζέρια (πληθωρισμός+ανεργία) στο πληθυσμό, σοβαρή επιχειρηματολογία για το εάν η Ελλάς μπορεί ή αδυνατεί να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ (η ισπανική περίπτωση), εάν μπορούμε να επιτύχουμε δημοσιονομικά αποτελέσματα και κοινωνικό κράτος, γιατί πρέπει ή δε πρέπει να μειωθεί η φορολογία και οι φορολογικοί συντελεστές

προφανή απάντηση: είναι λυμένα..!

υ.γ. για να ακούσετε το χαλί που θα έπρεπε να έχει το ποστ, εδώ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΑΤΕ ΔΤΡ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΚΥΠΡ ΜΑΡΦΒ ΜΙΓ ΠΕΙΡ ΤΤ
Σχόλια

24/04 17:01  cell
"...I am 100% certain that in absolute terms its defence expenditure is much greater than official documents(των 216 δις ευρώ) would show due to the so-called secret funds the state has access to" said Katerina Tsoukala, a Brussels-based security expert.
[...]
No other area has contributed as heavily to the country's debt mountain. If Athens had cut defence spending to levels similar to other EU* states over the past decade, economists claim it would have saved around €150bn – more than its last bailout.

http://www.guardian.co.uk/world/2012/apr/19/greece-military-spending-debt-crisis

(*)
«Η συζήτηση περί Ευρώπης είναι άνευ αντικειμένου: πρόκειται για γεωγραφική έννοια:Ποια είναι η Ευρώπη; Which is Europe? Quelle est l'Europe ?.»

«Ανέκαθεν συναντούσα τη λέξη Ευρώπη στα χείλη των πολιτικών εκείνων που ήθελαν κάτι από άλλες Δυνάμεις, το οποίο όμως δεν τολμούσαν να ζητήσουν εξ ονόματος τους.» Πρόγονος της Αγγελικώς, πιο ...ευθύς.

Την καλησπέρα μου.
24/04 17:21  cell
Τώρα που το ξαναβλέπω, το "Αγγελικούς" μοιάζει ορθότερο για το όνομα της Μέρκελ σε ...γενική πτώση ;)
24/04 18:18  geokalp
o Guardian γράφει μεγαλύτερο νούμερο από τον ..Καζάκη!
ποιο Καζάκη;

μαύρα ταμεία των κομμάτων: κανείς δεν ασχολειται
Νίκος Δήμου: Ζητούνται όρχεις! 23.9.2009
http://www.lifo.gr/mag/columns/2301
24/04 19:09  cell
Είχαν την τιμή να γνωρίσω έναν συνεπώνυμο του τελευταίου, όταν ακόμη οι επωμίδες του έφεραν 2 χρυσά άστρα. Μπορώ να εικάσω ότι "στον καθρέπτη δεν αντίκρυζε τον Μεγαλέξανδρο, τον Κολοκοτρώνη, τον Ωνάση ή ...τον Καραγκιόζη".
Ήταν Έλληνας -με διάθεση ανάσχεσης των οικονομικών-εξοπλιστικών συμφερόντων χωρίς να κάνει σκόντο στο εθνικό συμφέρον...- και δεν αισθανόταν ...δυστυχία που ήταν Έλληνας ;)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι