Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Debate εκλογών
1125 αναγνώστες
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008
17:22

Στην Αμερική είναι "προεδρική χρονιά" ενώ βρισκόμαστε εντός του January Effect... Οι αγορές δέχονται πάρα πολλές εντολές αγοροπωλησιών καθημερινά και οι τζίροι των χρηματιστηριακών είναι ανεβασμένοι. Οι εγχώριοι επενδυτές είναι περίπου 100,000 - οι ξένοι μόλις το ένα δέκατο(!) σε απόλυτο νούμερο, μικρό ποσοστό του εκλογικού σώματος και συγκεντρωμένοι στα αστικά κέντρα. Οι  ελεγκτικές αρχές δεν έχουν ιδιαίτερη παρουσία εκτός επιβεβαιώσεις συνδρομών διαμεσολαβητών και ορισμένα πρόστιμα, οι δε ορκωτοί γίνονται γνωστοί μόνο σε περιπτώσεις "εσωτερικών δουλειών".

Η Κεντρική Τράπεζα μειώνει το επιτόκιό της προς όφελος της μελλοντικής ανάπτυξης. Τα κόμματα έχουν ήδη ριχθεί στη μάχη του '08 και πρωτοφανές: Μαύρος - Γυναίκα παλεύουν για το αδιανόητο πριν μερικά χρόνια, έχοντας απέναντι ένα κλασσικό λευκό που θα μας απασχολήσει νομίζω τα επόμενα χρόνια: Jonathan Edwards.Οι απόψεις για την οικονομία και την ύφεση των υποψηφίων για τους Δημοκρατικούς σημείο κλειδί στην εκλογή... Η Καθημερινή μάλιστα έβαλε το ίδιο άρθρο-μετάφραση των Times και στα λευκά και στα ρoζ(!) φύλλα! Η γυναίκα δείχνει ότι θα είναι η επόμενη εκλογή και λόγω του αποδεκτού προγράμματος φοροαπαλλαγών - αλά Αλογοσκούφη από την αρχή της θητείας του, των αυξημένων επιδομάτων κάτι σαν €500 ανά φορολογούμενο, και με την βοήθεια της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δηλώνει ικανή να οδηγήσει στην ανάπτυξη, έχοντας υπόψη της και τον πληθωρισμό. Η Νέα Νέα Διακυβέρνηση αναμενεται να αποδόσει κέρδη κατά το δεύτερο χρόνο της θητείας της! Για την ακρίβεια ακριβώς 1.87 χρόνια μετά την εκλογή.

"προεδρική χρονιά": οι στατιστικές αποδόσεις είναι θετικές την χρονιά των εκλογών, εκτός ίσως από τελευταία, βρήκα βέβαια διάφορα: καλύτερα στο 2ο μισό ή πριν τις εκλογές είμαστε επάνω κατά 70%!

January Effect: ράλλυ!φοροαπαλλαγή - όποιος αγοράζει Ιανουάριο είναι κερδισμένος - γιατί, ο "πουλημένος" τι είναι;

ύφεση: άσχημα τα πράγματα, συνήθως ακολουθεί πόλεμος με πραγματικά όπλα... θα προτιμούσα όχι

P.S. ξανα-διαβάστε τις δηλώσεις Αράπογλου!!! Τ. Αράπογλου: ”Τελειώνουν τα φθηνά δάνεια” ... Ο Διοικητής μάλλον μιλάει για το longrun...

Σχετικές μετοχές:
DOW USD ΕΤΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι