Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
αληθινά σενάρια
1165 αναγνώστες
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011
22:39

Ακόμα και η ΕΤΕ μπαίνει στο ΤΧΣ και ψάχνουν να βρουν ποια δε θα μπεί - το ίδιο δεν έγινε και με τις προνομιούχες;
Στο ΤΧΣ έχουν αρχίσει τόσο δουλειά που έκαναν ανάκληση ακόμα και στις καλοκαιρινές άδειες... Αν πρόλαβαν να προσλάβουν και υπαλλήλους από πέρυσι που πέρασε το νομοσχέδιο, πάλι καλά.

Σε κάθε περίπτωση, οι τραπεζίτες, οι κυβερνητικοί, οι σύμβουλοι και οι επιτηρητές έχουν πάρει τα μπλοκάκια και κάνουν συνέχεια υπολογισμούς: όχι 2.6 αλλά 9 οι ζημιές των τραπεζών, όμως 20 γράφει το σχέδιο της Κομισιόν ότι απαιτείται για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών (EUR 20 billion: Recapitalisation of Greek banks).
Από τη μία έχουμε, ως αποτέλεσμα, "όχι deals", από την άλλη "εξαναγκαστικά deals", από τη τρίτη "κρούσεις μετοχικής συνεργασίας .. από το εξωτερικό" - κάτι από όλα θα κάτσει.
Ίσως έτσι εξηγείται η φούρια του ΧΑ από τη Τρίτη...

Κι όλα αυτά ενώ οι ξένες τράπεζες την πέφτουν στις ελληνικές για το μέγεθος του κουρέματος που θα γράψουν, θα είναι 21% ή λιγότερο; (λινκ σημερινού Κερδοσκόπου)
[ξέρουμε βέβαια, το γράφει η ίδια η Κομισιόν στην έκθεσή της με ιδιαίτερη παραπομπή - λινκ λίγο παραπάνω - ότι "All figures are based on estimates", ότι καταλαβαίνετε καταλαβαίνετε (κάτι ξεφεύγει και της CS και το γράφει)- για το ποια συμφέρει να ανταλλαγούν μας λέει η DB]

Η εγχώρια κυβέρνηση βέβαια ασχολείται ενδελεχώς με τα ex κρατικόχαρτα: ΟΠΑΠ (η ΙΝΛΟΤ ποτίζεται;) και ΔΕΗ (αλά ΟΤΕ η δουλειά γράφουν).

Ο φόβος να βρεθούν οι μικροεπενδυτές μπροστά σε μανιπουλαρίσματα στυλ ΑΤΕ δεν τους αφήνει να κοιμηθούν το βράδυ. Βέβαια είναι και το αμερικάνικο χρέος που δεν αφήνει κανέναν να κοιμηθεί αυτές τις μέρες του Ιούλη: άντε, ΔΕ θα πληρώσουν τα ομόλογα στις 2/8, θα πληρώσουν τουλάχιστον εκείνα στις 11/8; Σκοτούρες δημιουργεί και η σημερινή ιταλική δημοπρασία 10ετούς @ 5.77%... Και ας αφήσουμε καλύτερα τους αδερφούς Κυπραίους που τρέχουν να περπατήσουν δίπλα μας...

Ας κοιμηθούμε όμως με μια γλυκιά είδηση: οι δηλώσεις του Μπένυ έχουν προκαλέσει άκρατο ενθουσιασμό σε όλη την Ευρώπη και μικροκαταθέτες από παντού τρέχουν να αποταμιεύσουν το κομπόδεμά τους σε ελληνικές τράπεζες. Ύστερα από προτροπή Μπένυ, είναι διάχυτη η πεποίηθηση ότι "Οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ασφάλεια και από ένα πυρηνικό καταφύγιο. Σε έναν ενδεχόμενο πυρηνικό όλεθρο, θα επιβιώσουν οι κατσαρίδες και οι ελληνικές τράπεζες."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 .
 
Σχόλια

29/07 09:17  cornelsen
"μικροκαταθέτες από παντού τρέχουν να αποταμιεύσουν το κομπόδεμά τους σε ελληνικές τράπεζες"
Α, γι' αυτό οι ουρές τις τελευταίες μέρες έξω από τις Τράπεζες.

Το σίγουρο είναι πως "πλούτος" θα "εξατμιστεί". Γιατί να ανεβαίνει συνεχώς ο χρυσός και το ελβετικό φράγκο εξάλλου; Και την εξάτμιση (την απώλεια δλδ) θα την πληρώσουν κυρίως οι μικροί και οι μεσαίοι. Θα γίνει αυτό μόνο από ομόλογα (κούρεμα); Θα γίνει και με μετοχές (επιπλέον πτώση); Θα γίνει και με χρήμα (πληθωρισμός ή νέα ευρωπαϊκα νομίσματα ή απώλεια καταθέσεων); Μπορεί και όλα μαζί.
Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα.
01/08 17:28  geokalp
corn

ουρές; μόνο;
γυρνάνε άρον άρον από τις διακοπές για να ξεθάψουν από το κήπο το κομπόδεμα και να το δώσουν στις τράπεζες!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι