Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Πληρώστε μόνο τους κατόχους ομολόγων
1185 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011
17:02

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, το βασικό θέμα συζήτησης αυτήν τη στιγμή στο Καπιτώλιο είναι εάν οι ΗΠΑ θα οδηγηθούν σε τεχνική και βραχυπρόθεσμη πτώχευση!

...στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών η πρόταση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος είναι η αμερικανική οικονομία να οδηγηθεί σε… πτώχευση. Το επιχείρημα όσων στηρίζουν αυτήν την άποψη είναι πως οι ομολογιούχοι θα υποστούν βραχυπρόθεσμη καθυστέρηση στην καταβολή των τόκων -ίσως δύο ημερών- προκειμένου η Ουάσιγκτον να αναγκαστεί να αντιμετωπίσει σοβαρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα και να καταλήξει σε πολιτική αντιμετώπισης των χρεών

Την πρόταση αυτή διατύπωσε πρώτη φορά ο γνωστός επενδυτής -και παλαιός σύμμαχος του κ. George Soros- Stan Druckenmiller. Έκτοτε, διάφοροι ρεπουμπλικανοί την έχουν στηρίξει, όπως ο κ. Tim Pawlently, που ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ, ο γερουσιαστής Jeff Session και ο βουλευτής Paul Ryan, ενώ ο γερουσιαστής Pat Toomey κατέθεσε νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα δοθεί προτεραιότητα στην αποπληρωμή των χρεών έναντι άλλων κρατικών δαπανών.

"Είναι βαθιά ανησυχητικό το γεγονός πως όλο και περισσότεροι ρεπουμπλικανοί με τους οποίους συζητώ -και αναφέρομαι στους επικρατέστερους- νομίζουν ότι μία τεχνητή πτώχευση είναι διαχειρίσιμη", αναφέρει και ο κ. David Frum, στενός συνεργάτης του κ. George Bush.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/643654/ArticleNewsWorld.aspx

________________________________________________

Σ'ίγουρα κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον να σκέφτεται έτσι: προτιμούν να πληρωθούν οι κάτοχοι ομολόγων έναντι όλων των υπολοίπων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρέος...

Πως θα γίνουμε Αργεντινή χωρίς σωστούς ρεπουμπλικάνους, εεεεε;

υ.γ. κατά τα άλλα το πρόβλημα λέγεται Ελλάδα...

http://img846.imageshack.us/img846/5800/phpjyx6blpm.jpg

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι