Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
το πωλητήριο updated
1206 αναγνώστες
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011
23:49

Από το pdf που μοιράστηκε μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο οι παρακάτω εικόνες, τρεις (3) άσχετες και τρεις (3) το πωλητήριο

 

 

 

 

 

update

Μίνι αναδρομή ώστε (ίσως) κάποια πράγματα ξεκαθαρίσουν

8/5: Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει ανάγκη συμπληρωματικού προγράμματος
9/5: "τα «ανταλλάγματα» της Αθήνας για όλες τις παραπάνω διευκολύνσεις με στόχο τη «διόρθωση» του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι ένα σύστημα «εποπτείας» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ"
14/5: Γιούνκερ: Χωρίς αποκρατικοποιήσεις δεν παίρνετε την επόμενη δόση
17/5: Ολι Ρεν: Προϋπόθεση η διακομματική συναίνεση "πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει εντός του 2011 και το 2012 σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 15 δισ. ευρώ."
20/5: Λαγκάρντ: «Αν η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα, τότε μπορούμε να φανταστούμε επιπλέον βοήθεια» "Υπάρχουν τομείς, όπου η δράση είναι πολύ αργή. Αυτό αφορά κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι Έλληνες αρχικά συμφώνησαν στην πώληση κρατικής περιουσίας ύψους 17 δισεκ. ευρώ. Τον Μάρτιο έκαναν λόγο για 50 δισεκ ευρώ. Αλλά ακούω, ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος"

Τελικά τι αποφασίστηκε εχθές;
Από τα νούμερα που εμφανίζονται στους πίνακες του "προγράμματος αποκρατικοποιήσεων" 2011 - 2012 - 2013, έχουμε σύνολο: από 12 έως 17 δισ..
Ο Ρεν ζήτησε 15 έως το 2012: τα έδωσαν όμως για μέχρι το 2013 (αρχικά, μπορεί να αλλάξει..)
Η Λαγκάρντ είπε ότι αρχικά συμφώνησαν για 17, περίπου τόσα έγραψαν εχθές.

υ.γ. γιατί επικεντρώνομαι στις αποκρατικοποιήσεις και όχι στις νέες περικοπές, τους νέους φόρους, κλπ.; ΜΑ ΑΦΟΥ τα άλλα τα έγραφε το αρχικό μνημόνιο, τις αποκρατικοποίησεις ΔΕΝ έγραφε! (όχι βέβαια ότι ήταν ευφάνταστο..)

Σχετικές μετοχές:
ΑΤΕ ΔΕΗ ΕΥΑΠΣ ΕΥΔΑΠ ΟΛΘ ΟΛΠ ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΤΤ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι