Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
απλά πράγματα
746 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011
14:53

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ: "πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών», σημειώνει ο πρώην καγκελάριος.
Προσθέτει ότι η επιβεβλημένη ανάλυση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «οι Έλληνες δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τα ομόλογά τους. Και ποιος υποφέρει από αυτό; Οι ξένες τράπεζες, οι οποίες τους δάνεισαν χρήματα»
".

Oι μέν αντιλέγουν: "σιγά τα ωά, το ξέραμε!",
ενώ οι δε "κι όταν τελειώσουν τα δάνεια; τι θα γίνει;"

Αυτό που θα γίνει είναι να συνεχιστεί η "δανειακή διευκόλυνση", όπως συνεχίζεται από τα δάνεια του Αγώνα μέχρι και σήμερα στα μέρη ετούτα.
Ας δούμε τι έγινε τότε [πηγή Νο.1 και πηγή Νο.2 - περιέχουν ακριβώς την ίδια παρακάτω φράση]:
Ενώ, όμως, το ποσό του πρώτου δανείου το διαχειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση, έστω και με σκανδαλώδη τρόπο, τη διαχείριση του δεύτερου δανείου ανέλαβαν οι άγγλοι τραπεζίτες και τα μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, παραγκωνίζοντας τους έλληνες εκπροσώπους.
 
Στη σημερινή εποχή, οι άγγλοι τραπεζίτες έχουν δώσει τη θέση τους στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, άντε και με ολίγη κυβέρνηση... Και αυτά, για το πρώτο δάνειο των €110δισ..
Κατ' αναλογία με τα τότε, για το ..επόμενο δάνειο, μέτα τα €110, η εγχώρια οικονομική διοικήση θα έχει μεταβιβάσει πλήθος αρμοδιότητων στα νέα όργανα της ΕΕ στα πλαίσια του νέου Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, όπου θα ελέγχεται η δημοσιονομική πολιτική του κάθε κράτους κάπως πιο ..κεντρικά (sic)... Και οι κυριότερες αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Συμβούλιο αρχηγών.
Απλά πράγματα, απλούστατα νομίζω.
Και δε νομίζω να θέλει κάποια χώρα να μείνει ανεξάρτητη ;)

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι