Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
επιμήκυνση flashnote
611 αναγνώστες
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011
23:00

Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει τη διάρκεια των δανείων που συμφώνησε η Ελλάδα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πέρυσι τον Μάιο ως μέρος μιας συνολικής, μόνιμης λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε πολύ πρόωρες τις συζητήσεις για ενίσχυση των κεφαλαίων του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης και μη ρεαλιστικές αυτές που αναφέρονται στην ανάγκη να βελτιωθεί το προσωρινό ταμείου στήριξης.
Πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης σκοπεύουν να καταλήξουν σε μια συνολική λύση το Μάρτιο.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1921058

____________________________________________

Συνεπώς, η ελληνική επιμήκυνση των δανείων της τρόϊκας συμφωνείται από όλα τα μέρη - το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει από το Σεπτέμβριο.  ["Η επέκταση αυτή θα μπορεί να πάρει τη μορφή της συνέχισης της χρηματοδότησης, αλλά και της βελτίωσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους της (roll-over)" - επίσης: η μείωση του επιτοκίου στα πακέτα κρατικής στήριξης]

 

Μας μένουν τα υπόλοιπα (σημερινά, πρό τόκων) περί τα €220δισ., το my-name-is-bond-euro-bond και η περαιτέρω σύγκλιση πολιτικών (θα δείξει πως και τι ακριβώς) σε θέματα όπως το συνταξιοδοτικό και ο ΦΠΑ...

Λεπτομέρειες, όπως τα του προϋπολογισμού που θα περνάει πρώτα από τις Βρυξέλλες τα ήδη έχουμε χωνέψει...χικ..! να δούμε και τι άλλο θα πάρουν... χικ..!

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι