Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Πρόταση από την ΠΕΙΡ για εξαγορά ΤΤ-ΑΤΕ
2009 αναγνώστες
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010
12:02

Πρόταση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕbank αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στις 11:30.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τριών τραπεζών, μετά από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.

Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, κάνοντας μάλιστα λόγο για σχετικές συζητήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1843096

________________________

Δεν ξέρω εάν με γελούν τα μάτια μου, αυτό που ξέρω είναι ότι η τράπεζα που αντιμετώπιζε ίσως τα περισσότερα προβλήματα - από τις "μεγάλες" - στους δείκτες επάρκειας ήταν μάλλον η ΠΕΙΡ. Πιθανότατα και η ΑΤΕ να έχει αντίστοιχα προβλήματα, όμως ίσως να έχουν περισσότερο σχέση με το ποιος θα καλύψει μια ενδεχόμενη ΑΜΚ και βέβαια το μερίδιο του δημοσίου.

[λινκ - ο διοικητής της ΑΤΕBank κ. Θ. Πανταλάκης είχε εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομίας πρόσφατα την ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής, της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου η τράπεζα να εξυγιανθεί πλήρως. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθώς το Δημόσιο θα έπρεπε να καλύψει ποσοστό 77%, όσο είναι και η συμμετοχή του στην ΑΤΕ. Με την προϋπόθεση αυτή, η Αγροτική θα έπρεπε να οδεύσει το φθινόπωρο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας]

Από την άλλη, η πρώτη ημι-επίσημη - τελευταίως, Φεβρουάριος 2010 - ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ εγχώριας τράπεζας ήταν η περίπτωση της φαληριμένης Ασπίδας από το - πλούσιο σε ρευστό - ΤΤ, άλλο που δεν πλασαρίστηκε έτσι...

[λινκ - Τον «από μηχανής θεό» αποτελεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την Aspis Bank. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα συνεδρίαζε χθες αργά το απόγευμα προκειμένου να λάβει απόφαση για τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank κατά 120 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Δ.Σ. του ΤΤ θα αφορά την συμμετοχή του κατά 30% στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank ή κατά 40 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 120 εκατ. ευρώ της αύξησης. Σε περίπτωση που συμμετέχει και αποκτήσει το ΤΤ το 30% της Aspis Bank, του παρέχεται το δικαίωμα να προβεί σε δημόσια προσφορά για την αύξηση του ποσοστού του. Το σχέδιο απορρόφησης της Aspis Bank από το ΤΤ αποτελούσε «σχέδιο διάσωσης» για την τράπεζα, σε περίπτωση κατά την οποία η διοίκηση δε θα συμφωνούσε με στρατηγικούς επενδυτές]

Πάμε και σε λίγο παλαιότερα σενάρια που ένα "κουμπώνει" σήμερα:

λινκ - δεδηλωμένη είναι η πρόθεση της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας για συνένωση των δυνάμεων με το Τ.Τ. Ωστόσο, η νέα διοίκηση του Τ.Τ. ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο στην ατζέντα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της διοίκησης είναι η αυτοδύναμη ανάπτυξη της τράπεζας.

Μην ξεχνάμε και τη συμμετοχή του ΤΤ στην Αττικής - λινκ: Πηγή στο Ταμιευτήριο επιβεβαιώνει ότι οι εναλλακτικές λύσεις είναι δύο ή απορροφάται η Attica bank ή πωλείται το 22,5%, ωστόσο η ίδια πηγή επισημαίνει ότι σκέψεις υπάρχουν τελικές προτάσεις δεν έχουν υπάρξει ακόμη.

Συνδυαστικά, παλαιότερα το 2008, η ΕΥΡΩΒ πήρε από την αγορά μετοχές του ΤΤ και η ΕΤΕ έσπευσε να αγοράσει και εκείνη αντίστοιχο μερίδιο, εμποδίζοντας τη στρατηγική κίνηση.

[λινκ - " Βροντερό παρών" αποπνέει η κίνηση - έκπληξη της Εθνικής Τράπεζας να αποκτήσει το 5,16% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 13,25 ευρώ, αναβάζοντας τη συνολική συμμετοχή της στο 5,735%. Η "σφήνα" της Εθνικής είναι η "απάντηση Αράπογλου" στην "επενδυτική κίνηση" της Eurobank, σχολιάζαν παράγοντες της αγοράς, επισημαίνοντας ότι το "παιχνίδι στις τράπεζες με αιχμή το ΤΤ μόλις άρχισε". Το "πακέτο" πούλησε στην Εθνική Τράπεζα, ομάδα ιδιωτών επενδυτών, ισχυρή θέση μεταξύ των οποίων είχε ο επενδυτής κ. Αλευρομάγειρας. Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε το 5,16% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 13,25 ευρώ μέσω 4 πακέτων 7.340.000 τεμαχίων. Αναλυτικά πέρασαν πακέτα 1.325.000, 1.015.000. 500.000 και 4.500.000 τεμαχίων αντίστοιχα.
Πρώτη τάραξε τα νερά η Eurobank ανακοινώνοντας στις 28 Μαρτίου την απόκτηση πακέτου για το 3,9% στα 10,50 ευρώ, εξέλιξη που ανέβαζε το συνολικό ποσοστό της στο 5,9%. Αργότερα η επίσημη συμμετοχή έφθασε στο 6,075%, ενώ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ν. Καραμούζης, δεν απέκλεισε τη διεύρυνση της συμμετοχής της EFG.]

Συνεπώς, η πρόταση της ΠΕΙΡ περνάει τόσο από τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας (άλλη διατύπωση: σχέδιο διάσωσης της ΠΕΙΡ από το ΤΤ - Κρατικοποιείται η ΠΕΙΡ - ευτυχώς γράφτηκε!) όσο και από την ΑΜΚ της ΑΤΕ για αντίστοιχους λόγους και την απροθυμία του δημοσίου να τη καλύψει. Αποκλείεται να μην υπάρχει γενικότερη συμφωνία με ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ που κατέχουν ποσοστά στο ΤΤ και ενδεχόμενα να έχουν δρομολογηθεί και άλλες συμφωνίες μεταξύ των μεγάλων παικτών, του δημοσίου (και τη σχέση Σάλλα-ΠΑΣΟΚ) και βέβαια το ΔΝΤ. Και όλα αυτά γύρω από το "φιλέτο" ΤΤ, εν μέσω των stress tests και τη πάνω από δεκαετία ατάκα Κωστόπουλου ότι στην Ελλάδα χωρούν "δυόμισι τράπεζες", την οποία θυμήθηκε και το 2008.

υ.γ. μερική επιβεβαίωση του Ντικ Ντριγκστοουν

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΑΤΕ ΑΤΤ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΜΙΓ ΠΕΙΡ ΤΤ
Σχόλια

15/07 12:07  Frapezitis
Άκου άκου τι είπε μασάλας από σάλας και μαλάκας ντεεεε
είπε ότι το εγχείρημα θα το χρηματοδοτήσει η ΠΕΙΡ μα καλά πόσο ΜΑΣΑΛΑΣ είναι; Πόσο;

Θα γίνει κομφετί ανταλλαγή….
15/07 12:38  favlos
Ο λαγός Σάλλας κάνει πάλι το καθήκον του ;)
15/07 12:40  Α45
Κίνηση απελπισίας του Σάλλα,να δούμε τώρα αν έχει την συμπαράσταση της κυβέρνησης...
15/07 12:41  Frapezitis
Μην είσαι ΠΡΟΒΑΤΟ! Το ότι κάποιοι των διασώζουν και αυτός χρυσώνει το χάπι δεν τον κάνει γάτο αλλά ΕΣΑΣ μαλάκες.

Με εκτίμηση
Frapezitis
15/07 12:42  favlos
ρε συ φραπεζίτη έχεις σοβαρό πρόβλημα..
15/07 12:45  Frapezitis
favlos
Συμφωνώ αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ίδια η ΖΩΗ!

Με εκτίμηση
Frapezitis
15/07 13:14  Stoc..kos...
Frapeziti
Βάλε καπέλο,βαράει ο ο ήλιος σήμερα...
Πάντα με εκτίμηση.
15/07 13:19  geokalp
frape
υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει κομφετί;

favle
ότι μπορεί να για παραμείνει frapezitis!

Α45
αποκλείεται να μην την έχει - για κρατικοποίηση πρόκειται, άλλο που δεν πλασάρεται έτσι

frape No.2
οι άλλοι τι θα κάνουν;

stockos
ούτε 40άρι δεν έχει χτυπήσει ακόμα και είμαστε 15 Ιουλίου... μιλάμε για μέχρι σήμερα το πιο ψυχρό καλοκαίρι τουλάχιστον από το 2003...
15/07 13:53  Frapezitis
Stoc..kos...
Όνομα και πράγμα...Δεν μου λες και εσύ φανατικός του Στούπα και στην τσέπη τίποτα;
15/07 13:54  Frapezitis
ΕΓΩ παπάρες ότνα έπρεπε να αγοράσω τράπζες ΑΓΟΡΑΣΑ και τις πόμπαρα..ΕΣΕΙΣ συντονισμένοι ΣΤΟΥΠΑ περιμένοντας το ΚΥΜΑ!

Τι ΠΡΟΒΑΤΑ!

Με εκτίμηση
Frapezitis
15/07 14:02  favlos
Πάντως τράπεζες πάλι στο προσκήνιο και φυσικά αφού σκούζει ο λεωτσάκος στο sbc δεν ήξερε τίποτα ουτε είχε κάποια ωφέλεια..
Η κίνηση του παραδοσιακού λαγού έδωσε ώθηση.
ΠΟιός θα απορροφήσει ποιόν λίγο μας ενδιαφέρει..δεν έιμαστε σχολιαστές,παίκτες είμαστε
15/07 14:14  Frapezitis
geokalp
Η επόμενες κινήσεις; Με βάση την λογική ή με βάση την πολιτική;
15/07 14:18  Stoc..kos...
Frapeziti
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Τελικά είσαι βλαξ και άσχετος
15/07 14:24  Frapezitis
Stoc..kos...
Όπα όπα νευράκια; Κοίταξε δεν είναι πρώτη φορά που είσαι από την λάθος μεριά μην κάνεις έτσι. Απλά πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματά πάνω σου και μέσα σου ξεκίνα από το nick
15/07 14:25  Stoc..kos...
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Τελικά είσαι βλαξ και άσχετος
Ξεκίνα να βελάζεις τωρα...
15/07 14:31  Frapezitis
Stoc..kos...
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στις αγορές. Αν δεν έχεις φταις ΕΣΥ. Ξεκίνα ν' αλλάζεις...πρώτα από το nick...τα υπόλοιπα είναι πιο δύσκολα.
15/07 14:34  Stoc..kos...
Εχεις καταλάβει πλέον γιατι δεν σε παίρνει κανένας στα σοβαρά...ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
15/07 14:34  geokalp
favle
κάτσε να δούμε τι λένε και οι ξένοι οίκοι ;)

frape 14:14
εδώ που φτάσαμε, ότι νά 'ναι!
η ΑΛΦΑ;

stockos
ας είναι ότι θέλει, σημασία έχει πάντοτε να ακούγονται/διαβάζονται όλες οι απόψεις
15/07 14:42  Frapezitis
Η ΑΛΦΑ σε επίπεδο δομής αλλά όχι φιλοσοφίας ήταν πιο κοντά στην ΕΥΡΩΒ. Η ΕΤΕ είναι πιο κοντα σε όλα με την ΑΛΦΑ. Πάντως αυτό που γίνεται αν γίνει που πες θα γίνει με την ΠΕΙΡ και τις άλλες δύο είναι μια τρύπα στο νερό.

15/07 14:44  Frapezitis
Stoc..kos...
αλλά εσύ ξεπέρασες και το υλικό στόκο. Τα 3500 views που έχω κάθε μέρα δεν τα έχουν ΟΛΑ τα capitalblogs την ημέρα.Πρόσεξε ΟΛΑ.
ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
15/07 14:49  cell
"Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά"...
Μήπως και τα ΚΑΤΑΡαμένα πετρέλαια...περί ΑΛΦΑ ο προβληματισμός και στο βάθος...δικηγόρος, geokalp ;-)
Αν μη τι άλλο δε θα πλήξουμε.
Χαιρετώ!
15/07 14:54  Frapezitis
cell
Λογικό αυτό που γράφεις αλλά ο Κωστόπουλος βγάζει ΣΠΥΡΑΚΙΑ σαν στόκους όταν ακούει για τον δικηγόρο.
15/07 14:58  cell
Ποιά σπυράκια...;-)
Στο "Υγεία" κάνουν ...Θαύματα, Frapezitis.
15/07 15:44  geokalp
Frape 14:42
παραδοσιακό σε βρίσκω με την Άλφα Εθνική
δεν ξέρω εάν θα είναι τρύπα στο νερό, μοιάζει το δημόσιο να τα βάζει όλα σε ένα κουβά

cell
μου μοιάζει δύσκολη η περίπτωση της ΑΛΦΑ, εξού και η ερώτηση
για Τράπεζα Καλαμάτας μιλάμε!

ο Βγεν, ύστερα και από τη πόρτα που έφαγε στο ΠΑΟ, κάτι πρέπει να κάνει...
15/07 16:07  Frapezitis
15/07 19:37  Stoc..kos...
Αιντε βρε καραγκιόζη,πόσταρε το blog για να μετράς επισκέψεις...ΒΛΑΞ
15/07 21:08  Personal Jesus
Είναι αλήθεια ότι τέλη Ιουνίου η Πειραιώς πήρε 2,2 από το ποσό που έδωσε το κράτος για την ενίσχυση των τραπεζών; Ρωτάω τώρα, αν αληθεύει η πληροφορία, πως η Τράπεζα προχωρά σε τέτοια κίνηση όταν παίρνει βοήθεια που χορηγείται για ενίσχυση της ρευστότητας και όχι για εξαγορές;
16/07 00:08  jerri
PJ
That's the question...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι