Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
db gs u w l dw
742 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010
19:53

Η πρόβλεψη έπεσε ανατριχιαστικά κοντά:
"Τον Μάιο που θα έχουν λήξει οι κρατικές ενισχύσεις, πόσ θα είναι το νούμερο; Κάτω από 400,000; ή κάτω από 300,000;"

Ιστορικό χαμηλό «άγγιξαν» οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά το μήνα Μαϊο, οι οποίες υποχώρησαν κατά 33% στις 300.000. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1963. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση 20% στις 405.000. Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις τον Απρίλιο διαμορφώθηκαν στις 446.000.
reporter
ΗΠΑ: Άπρόσμενη πτώση των πωλήσεων νέων κατοικιών στην Αμερική στις 300,000.

Άλλες εγχώριες απόψεις αναρωτιούνται: Μήπως οδηγούμαστε σε double dip ύφεση;
Στις ΗΠΑ τα δύο μεγάλα αγκάθια της οικονομίας, η αγορά εργασίας και ακινήτων δε φαίνεται να έχουν την πορεία που υπολόγιζε η κυβέρνηση, παρά τα υπέρογκα ποσά που έχουν διατεθεί. Μάλιστα οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Μαϊο«άγγιξαν» το χαμηλότερο επίπεδο από το 1963 αφού υποχώρησαν κατά 33% στις 300.000. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1963.
Η αμερικανική οικονομία θα αντιμετωπίσει ένα ριψοκίνδυνο εξάμηνο καθώς νέα σειρά προβλημάτων «χτυπά» τον τομέα real estate, ανατρέποντας κάθε ενδεχόμενο ισχυρής ανάκαμψης, είχε εκτιμήσει προ ημερών η τραπεζική αναλύτρια, Meredith Whitney.
...
Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε ύφεση double-dip, σχήματος W, δηλαδή, σύμφωνα με τον αναλυτή της Citigroup, Michael Hart.

Στα δικά μου μάτια συνεχίζει να μοιάζει με ένα τεράστιο U προς το ιαπωνικό πρότυπο αλλά εάν ήταν να υποδείξω τον πιο ευφάνταστο θα ήταν μεταξύ Γκόλντμαν και Ντόϊτσε, αυτοί άλλωστε είναι οι καλύτεροι του πλανήτη!
Γκόλντμαν
Ντόϊτσε

 

Ο κατασκευαστικός κλάδος της αγοράς κατοικίας προπορεύεται περίπου δύο χρόνια πριν το μέσο όρο της οικονομίας (software) και οι κατασκευές εκτός αγοράς κατοικίας εκτός από χαμηλές, ..μειώνονται! (λινκ)

Εάν δεν χτιστούν τα πάντα ΔΕΝ ..γλιτώνουμε!

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι