Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Ο μόνος
903 αναγνώστες
Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010
23:27

O μόνος άνθρωπος που δείχνει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα είναι ο Τρισσέ.
Ενδεχομένως να είναι ο μόνος που αντιλαμβάνεται πραγματικά ότι ο διασυρμός της Ελλάδας από το ευρώ ισοδυναμεί την αρχή του τέλους για το φιλόδοξο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το μόνο νόμισμα-απειλή για το κυριότερο αποθεματικό χαρτονόμισμα που είναι το νέο greenback.
Κατά μία έννοια, ο τρόπος που ενεργεί ο διάδοχος του Βιμ Ντουισμπουργκ δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν καθώς πρώτα από όλα ενεργεί επ' ωφελεία των "μετόχων" του, που δεν είναι άλλοι από τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.
Επιπλέον, στο πίσω μέρος του μυαλού πάντοτε υπάρχει το κλισέ "οι συνθήκες της ΕΕ/ΟΝΕ έχουν γραφτεί από τραπεζίτες", οι οποίοι, εφόσον μπήκαν στο κόπο να γράψουν τόσα πολλά νομικά ή ακόμα να έχουν συμπεριλάβει μια Ελλάδα στο νέο νόμισμα, έχουν και το πρώτο λόγο να υπερασπιστούν το δημιούργημά τους, καθώς από αυτό ..τρέφονται.
Έτσι, ο Τρισσέ, προς το παρόν, αποδεικνύεται ο μόνος από μέρους του ευρωπαϊκού οικοδομήματος που επιλέγει να πάρει ανοικτά το μέρος των Ελλήνων, έστω και αν θα τιμολογήσει την προεξόφληση εγχώριων ομολόγων κάπως πιο ακριβά από όσο είναι σήμερα, προσφέροντας ικανή ρευστότητα.

Σχόλια

08/04 23:32  Goldmine
Τον παραδέχτηκα και τον εμπιστεύτηκα για τους χειρισμούς του.
Και σε σένα που το επισημαίνεις τα δέοντα five stars!
08/04 23:40  jerri
Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι ο καθένας τον κώλο του φυλάει...
Ωραία Ένωση! Μόνο που είμαστε εμείς μπροστά και όλοι οι υπόλοιποι από πίσω...
Να οργανωθούμε λίγο...
08/04 23:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ξευρετε ποία είναι η πλάκα? Ότι αύτη ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η κλείς του αινίγματος της παρούσης καταστάσεως:

http://thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=21576&blid=10

πέραν του προφανούς, ότι δηλαδή τα οικονομικά της Ελλάδος ΕΠΡΕΠΕ ούτω ή άλλως να αλλάξουν, μακριά από την κατασπατάλησιν πόρων από το σπάταλο, ανίκανο και διεφθαρμενο "δημόσιο". Περί του οποίου βεβαιως παλαιώθεν φωνάζω.

Αυτό που διερωτώμαι (κι ομιλώ ειλικρινώς) είναι ο ρόλος της οικογενείας Παπανδρέου εις αυτό το παίγνιο. Τουτέστιν εις την μαζικήν ανατίμησιν ενός νομίσματος τα μάλλα πεπληθωρισμένου, όπως το greenbuck. Είναι απλώς αφελείς, όπως (από βάθους καρδίας) ελπίζω?

Και ΔΕΝ είναι θεωρία συνομωσίας.
09/04 00:29  geokalp
Gold
αυτός βάζει πλάτη!
και είχα και μια ωραία φώτο του να ανεβάσω αλλά για κάποιο λόγο η ανάρτηση με τη φώτο εξαφανίζεται πριν ανέβει... οπότε την απέσυρα και η ανάρτηση στερήθηκε τη φώτο..

Jerri
"4 έφαγα και κανέναν δεν έδωσα;" η δουλεια;

thrassos
χοντρό αυτό για τους Παπανδρέου
αυτό που σίγουρα έκανε λάθος είναι να προσπαθήσει, μαζί και ο ΥΠΟΙΚ, στη πεπατημένη των προκατόχων του εντός ΕΕ/ΟΝΕ: για όλα φταίνε οι πριν και θέλουμε μια πολιτική συμφωνία
ότι κι αν έχει ζητήσει, δεν του έχει δοθεί τίποτε από τη Γερμανία καθώς προφανώς δεν μας πιστεύουν ύστερα από τόσες υποσχέσεις των προηγούμενων ετών

ίσως να έχετε στο μυαλό σας τη συνάντηση στο Πεντελικόν με τους της Γκόλντμαν

τέλος, για τη θεωρία σας προτείνω ένα βιβλίο: Gods of Money - W. Engdahl
09/04 00:53  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δεν το έχω υπ'όψιν, αλλά εικάζω ότι το πράγμα είναι τοσούτον προφανές που αποκλείεται να το έχω αντιληφθεί μονον εγώ. Εικάζω μάλιστα ότι ούτε κάν ο πρώτος δε θα είμαι, αν και -εν τιμή- το εσκέφθην μόνος.

αλλά δεν θέλει και μεγάλη φαντασία, έτσι?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι