Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Νέος δείκτης χρηματοοικονομικών συνθηκών
1368 αναγνώστες
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010
12:14

Θεωρώ το τημ της Γκόλντμαν - εκτός των άλλων - ότι καλύτερο κυκλοφορεί παγκοσμίως. Δικαίως είναι οι καλύτεροι αφού αυτοί βγάζουν τα περισσότερα... Κοντά τους, ειδικά σε σχέση με τα εγχώρια, είναι η Deutsche Bank.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Γκόλντμαν είναι ο Γερμανός Jan Hatzius και μαζί με τον Peter Hooper της Deutsche Bank Securities Inc. δημιούργησαν ένα νέο σύνθετο δείκτη που μοιάζει με του Conference Board's index of leading economic indicators, που συχνά διαβάζουμε.
Μαζί τους είναι και καποιοι πανεπιστημιακοί.

Ο σύνθετος δείκτης τους απαρτίζεται από 44 επιμέρους δείκτες και βέβαια είναι στο έλεος της στατιστικής και των στατιστικών αποκλίσεων που οι ίδιοι θεωρούν σωστά.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο δείκτης τους είναι σε θέση να προγνώσει τους υφεσιακούς κύκλους και βέβαια την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Στην πρόσφατα δημοσιευμένη εργασία τους (22/2/2010), σελ. 44, ο δείκτης τους δείχνει να έχει προβλέψει μια ανάκαμψη του ΑΕΠ από το Μάρτιο 2009 - που ακολουθήθηκε από τις αγορές μετοχών - όμως τώρα πιέζεται πάλι προς τα κάτω.

 

Σχετικές μετοχές:
CAC DAX DOW EURO FTSE FTSEM FTSES NIKKEI USD ΓΔ ΕΤΕ
Σχόλια

09/03 22:33  ΚΥΠΡΙνΟΣ
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1591095

πως σου φαίνεται αυτό?
14/03 22:17  geokalp
ΚΥΠΡΙνΕ

τελικά, ύστερα από κάποιους μήνες που συζητείται, εάν κάποιος θέλει να κάνει κάποια εξαγωγική παραγωγή στην Ελλάδα, με σχετικά μικρό κεφάλαιο, τι θα μπορούσε να είναι αυτό;

η λύση, έστω πρόσκαιρη, λέγεται ενέχυρα στην ΕΚΤ "ότι πει ο Βέμπερ" ;)
θεωρώ ότι δεν θα κάνουν κάτι ενδιάμεσο, είτε όλοι (και άλλοι) μέσα στο γιούρο είτε ο καθείς στο πάγκο του - που νομίζω πια το καλοβλέπουν
η μακροχρόνια λύση - που την έχουν σκφτεί με κρύο αίμα, πριν 15 χρόνια - είναι το αμερό
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι