Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Obama φόροι flashnote
688 αναγνώστες
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010
13:13

«Θέλουμε τα χρήματά μας πίσω και θα τα πάρουμε», τόνισε, καλώντας τις τράπεζες να μειώσουν τα «παχυλά» μπόνους των στελεχών τους.
Μέσω του νέου φόρου, ο οποίος θα επιβληθεί σε περίπου 50 εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, η αμερικανική κυβέρνηση θα συγκεντρώσει συνολικά 117 δισ. δολ.
«Είμαι αποφασισμένος περισσότερο από ποτέ να επιτύχω αυτό τον στόχο, ιδιαίτερα όταν διαβάζω για τα τεράστια κέρδη και τα υπερβολικά μπόνους των εταιρειών που οφείλουν σήμερα την ύπαρξή τους στον αμερικανικό λαό»
Πενήντα από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη χώρα, με ενεργητικό άνω των 50 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων οι 35 εκτιμάται ότι είναι αμερικανικών συμφερόντων και 15 θυγατρικές ξένων ομίλων, θα επωμισθούν την κάλυψη του ελλείμματος του ΤARP. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα φορολογικά μέτρα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2011, ο οποίος θα κατατεθεί στο Κογκρέσο στις αρχές του επόμενου μήνα.
 
 
 
Τέτοια γράφουν οι εφημερίδες ανά τον κόσμο… «Ο Ομπάμα φορολογεί τις τράπεζες»…
 
Ας δούμε όμως και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:
 
Μετάφραση, αν δεν κάνω λάθος:
Ο Πρόεδρος Ομπάμα προτείνει ΕΙΣΦΟΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ώστε να πάρει πίσω κάθε σέντσι των Αμερικανών φορολογουμένων.
 
Σα να αποσιωπήθηκε από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ ο τίτλος του νέου φόρου που του έδωσε ο Ομπάμα… Μιλάμε για μια καταπληκτική δουλειά παγκοσμίως!!!
 
ps Για τυχόν ομοιότητες με την εγχώρια «έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης» των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών μεγάλης ακίνητης περιουσίας, απευθυνθείτε – μάλλον - στον Stiglitz και τον Krugman, παρομοίως και για τα νέα επίπεδα φόρων γονικών παροχών και κληρονομιών που ανακοινώθηκαν εχθές… [άλλωστε και αυτοί οβραίοι είναι!! σα τους αμερικάνους τραπεζίτες, κρατικούς και ιδιώτες...]

ps2 ευτυχώς το capital τουλάχιστον έγραψε "Εισφορά Οικονομικής Ευθύνης".

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι