Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Τσίμπλες
1041 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009
19:13

 

Το διάγραμμα του Υπολογισμένου Ρίσκου βγάζει τσίμπλες!

Η ανεργία στην Αμερική μάλλον έχει ήδη διαβρώσει τον κοινωνικό ιστό και κανείς δεν γνωρίζει εάν η αισιοδοξία και ο αέρας του μαύρου Προέδρου είναι σε θέση να τη ξαναβάλει στη προηγούμενη ρότα της "χώρας της ευκαιρίας". Η αναθεώρηση των μεγεθών μας αποδεικνύει ότι πρόκειται για τη χειρότερη εποχή να ζει και να δουλεύει κάποιος στην Αμερική, από το Β'ΠΠ.

Ο στόχος είναι η "L" Ιαπωνία, όπου κάποιος μπορεί να νοικιάσει έναν εργοδότη για να μην μάθει η οικογένειά του ότι απολύθηκε, με όχημα τις πρακτικές management που αναπτύσσονται φιλόδοξα εδώ και χρόνια στη France Telecom: τεχνικoί που είχαν μάθει να διορθώνουν δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας μετακινούνται σε τηλεφωνικά κέντρα ώστε να πουλάνε μέσω τηλεφώνου συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.

Το περίεργο πάντως θα 'ηταν να υπήρχε κάποια αντίδραση: κάθε ύφεση στην Αμερική οδηγεί τον ιδιωτικό τομέα σε λιγότερες ώρες εργασίας (παραγωγής) την εβδομάδα... (πηγή διαγράμματος)

 

 

Αφού η παραγωγή - το λιγότερο - μεταφέρεται αλλού, πως να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας όταν, μειώνεται τη παραγωγή και, αυξάνουν οι ..εισαγωγές;

Η μόνη περίπτωση - όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή - να αλλάξει κάτι παραμένει ο ερχομός της κατάρας του συστήματος: αποπληθωρισμός.
Οι πιθανότητες βέβαια, ακόμα, δίνουν φαβορί να κρυφτούν όλα (ξανά) κάτω από το χαλί ...

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι