Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
Καλό μήνα Αύγουστο 2009 (Εκτιμήσεις)
1310 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009
14:34

Οι τιμές των εμπορευμάτων ενδέχεται να συνεχίσουν το ανοδικό ράλι και κατά το 2010, καθώς η παγκόσμια ύφεση μετριάζεται, ανέφερε σήμερα ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Nouriel Roubini
«Καθώς η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς την ανάπτυξη, όπως αυτή αντιπαραβάλλεται απέναντι στην ύφεση, θα δούμε συνέχιση της ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων, ειδικά το επόμενο έτος», φέρεται να δήλωσε ο Roubini σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.
«Δυνητικά, τώρα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».
Σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, ο Roubini εκτίμησε ότι η Κίνα θα επιτύχει φέτος το στόχο για ανάπτυξη 8%.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Roubini στις τιμές του αλουμινίου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει περίπου κατά 1/3 τον τελευταίο χρόνο, και στο γεγονός ότι η ανάκαμψη της ζήτησης θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από την πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα θέτοντας σε περαιτέρω κίνδυνο τις τιμές. Σε επίπεδο παγκόσμιας οικονομίας ο Roubini σχολίασε ότι η ανάκαμψη που παρατηρείται θα συνεχιστεί «αργά-αργά» καθώς περνάει ο καιρός και εκτίμησε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η συρρίκνωση ενδέχεται να φτάσει το 2% το 2009 πριν ο ρυθμός ανάπτυξης επιστρέψει σε θετικό έδαφος της τάξης του +2,3% το επόμενο έτος.
http://www.capital.gr/news.asp?id=787582

πηγή φώτο

Από τις μεγαλύτερες αρκούδες και ίσως η πρώτη που είδε το κίνδυνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι συνήθως ο τύπος (Nouriel) δεν κρατάει ούτε διαβάζει σημειώσεις αλλά τα βγάζει κατευθείαν από το κεφάλι του.

Στο πίνακα ενδιαφέρον έχουν οι πωλήσεις... Οι οποίες είναι στο -8% και κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκονται το 2009...
Μεγαλύτερα κέρδη από το πίνακα πέτυχε - χωρίς να έχει τις υψηλότερες πωλήσεις - η EUROPA.

Σχετικές μετοχές:
FTSE FTSEM FTSES ΑΛΚΟ ΑΛΜΥ ΑΡΒΑ ΒΙΟΧΚ ΓΔ ΕΛΒΑ ΕΛΚΑ ΚΟΡΔΕ ΜΠΤΚ ΜΥΤΙΛ ΣΙΔΕ ΣΙΔΜΑ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι