Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Προβλήματα (flashnote updated)
1205 αναγνώστες
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008
09:37

Επιγραμματικά τα "προβλήματα" του ΧΑ, μερικά από τα οποία είναι και της εγχώριας οικονομίας ενώ ο κλάδος με τα περισσότερα είναι ο τραπεζικός:

1. Περιεφερειακή αγορά: μεγάλο μερίδιο ξένων επενδυτών, οι οποίοι απο-επενδύουν ακόμα και με ζημιές. Επίσης, "Σε περιόδους μεγάλης κρίσης τα κεφάλαια έχουν την τάση να επιστρέφουν από την περιφέρεια στη μητρόπολη, για λόγους ασφάλειας".
2. H N.A. Ευρώπη που οι εγχώριες επενδύσεις κυρίως κινήθηκαν τίθονται στο στόχαστρο καθώς θεωρούνται χώρες υψηλής επικινδυνότητας.
3. Μείωση εγχώριας κατανάλωσης λόγω πτώσης της εγχώριας ζήτησης (και λόγω ενός "ταβανιού" στο δανεισμό) η οποία ήταν αναμενόμενη να συμβεί κάπου το 2008-2009 και ΔΕΝ σχετίζεται άμεσα με τη διεθνή κρίση. Η κατάσταση γίνεται πιο κρίσιμη καθώς οι ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών μειώνουν τη κρατική παρέμβαση μέσω της μείωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
4. Κάποια θέματα λογιστικών αντιμετωπίσεων που οδηγούν σε ΑΜΚ κλάδους όπως οι τράπεζες εν μέσω πτώσης των μετοχικών επενδύσεων κατά 50%.
5. Διάφορα θέματα: υπερ-δανεισμός μέρους των εγχωρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων - φούσκα ακινήτων και κρίση στη κτηματαγορά - τα "κλασσικά" διαρθρωτικά προβλήματα της εγχώριας οικονομίας

6. O φόρος υπεραξίας μετοχών - που εντάσσεται στη γενικότερη φορολογική πολιτική.

Σχετικές μετοχές:
FTSE FTSEM FTSES ΓΔ ΕΤΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι