Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών
3892 αναγνώστες
7 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007
20:04

Αφορμή το σημερινό post του vivere: Ξυπνάτε ρεεεεε. Δώστε μόνιμη στήλη στο Zaftheo ρεεεεεεεε., κι ας γράψω πως το "είδα" κι εγώ.

Το Σάββατο που μας πέρασε "άνοιξα" blog σ'αυτό τον χώρο και μου πήρε λίγη ώρα να φτιάξω τα settings... Μέσα σ'όλα είδα ότι υπήρχε δυνατότητα να βάλω διάφορα links στη σελίδα που ενδιαφέρουν εμένα, ίσως και άλλους. Ξεκίνησα με τέσσερα: Εuro2day-Capital-Kαθημερινή-Υahoo Major Stock Indeces... Μετά και από το ανέβασμα του πρώτου post έκανα κι ένα ξεφύλλισμα των υπολοίπων blogs... Ο zaftheo μου έκανε εντύπωση, όπως και μερικά ακόμα.

Την Τρίτη είχα ήδη καταναλώσει αρκετές ώρες στο capitalblogs ώστε να εξοικειωθώ με το χώρο, τους συμμετέχοντες και γενικά το τι παίζεται... Εννοείται πως έγραψα και μερικά σχόλια στου zaftheo...Το μεσημέρι τον έβαλα αμέσως link, εκεί στα δεξιά...Το αξίζει... Και να πω την αλήθεια αυτή η πολύ καλή αντίληψη του για το πως κινούνται τα πράγματα με βγάζει από αρκετό κόπο...

Συνέχισε τη πολύ καλή δουλειά φίλε zaftheo!

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
3623 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007
16:46

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους στην κινεζική αγορά θα πρέπει να είναι οι επενδυτές, τονίζει ο κ. Warren Buffett, δεδομένου ότι οι τιμές ακολουθούν εκρηκτική πορεία. Άλλωστε ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα ”αποχώρησε” από την PetroChina, αποκομίζοντας όμως τεράστια κέρδη.
Ποτέ δεν αγοράζουμε μετοχές όταν ακολουθούν εντυπωσιακή πορεία ανόδου”, επισήμανε ο κ. Buffett, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε θυγατρική της Berkshire Hathaway στην Κίνα. ”Αγοράζουμε μετοχές όταν έχουμε εμπιστοσύνη στην εταιρία και στον ρυθμό ανάπτυξής της. Ως εκ τούτου οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κινεζική αγορά”.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης CSI 300 έχει ενισχυθεί περισσότερο από 170% από τις αρχές του έτους, ενώ ο κ. Warren Buffett κέρδισε περίπου 3,5 δισ. δολάρια από την πώληση του ποσοστού που κατείχε στην PetroChina. Η αρχική του επένδυση σε αυτήν ήταν 500 εκατ. δολάρια.
http://www.euro2day.gr/articles/142000/ 

Τι είναι αυτά που λέει ο άνθρωπος;
Άσε ότι πήγε με 500 και γύρισε με 3,500...
Καθόλου πάθος, καθόλου νεύρο και καμία πίστη στη "δύναμη" της αγοράς...
Δεν θέλω ούτε να ακούω γι' αυτόν!
Και να δω τι θα τα κάνει...

P.S. Oι πληροφορίες ότι οι μέτοχοι της BERKSHIRE HATHAWAY INC. τον περίμεναν στο αεροδρόμιο της Ομάχα εν μέσω πανηγυρισμών ελεγχονται ως ανακριβείς...

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
3663 αναγνώστες
6 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007
12:35

Την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου (1987), θα είναι η 20ή επέτειος της ”Μαύρης Δευτέρας”, της χειρότερης ημέρας στην ιστορία των ανεπτυγμένων χρηματιστηρίων του πλανήτη. Εκείνη την ημέρα ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 22,6% -η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του.
Μία βδομάδα αργότερα έχουμε ακόμη πιο δυσοίωνες επετείους.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1929 ο Dow υποχώρησε 13,5% και την επόμενη 11,7%. Ήταν το κραχ της Wall Street που προηγήθηκε της μεγάλης ύφεσης στις ΗΠΑ.
Έχουμε και τη 10η επέτειο από τη χειρότερη ημέρα της ασιατικής κρίσης του 1997, που έπληξε τελικά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στις 27 Οκτωβρίου του 1997. Εκείνη την ημέρα το New York Stock Exchange υποχρεώθηκε να κλείσει νωρίτερα υπό το βάρος μαζικών πωλήσεων, αν και σύντομα ανέκαμψε.
http://www.euro2day.gr/articles/141189/

Σήμερα, το δικό μας ανακάμπτει προς τις 5,200 μονάδες απέχοντας όμως σχεδόν χίλιες μονάδες από το ιστορικό ρεκόρ του.
Σε αντιστοιχία, οι αλλοδαποί δείκτες είτε είναι οριακά κοντά στο ρεκόρ τους (FTSE-UK) είτε το έχουν ξεπεράσει (DJ)... που σημαίνει ότι:
- το '99 ήταν μια τρελή υπερβολή που αυτή τη φορά έχει διορθωθεί και τα σημερινά επίπεδα είναι το ύψος που έπρεπε περίπου να είχαμε πάει και τότε
- η πτώση που ακολούθησε το '99 - έως το Μάρτιο 2003 - ήταν υπερβολική και δεν είναι δυνατόν να μας ξαναφτάσει στα επιπεδα ρεκόρ του '99, όχι ότι δεν θα γίνει ποτέ, απλά όχι τώρα κοντά.. (εκτός εάν η μαρίδα - μόνο?- μας "στείλει" - πότε? - δεν είμαι προφήτης!)

Νομίζω ότι το κλειδί είναι ο τζίρος που επηρεάζεται κυρίως από:
- τη θέση των ξένων - που λογικά δεν πρόκειται να αποσύρουν σημαντικά κεφάλαια, αλλά πρέπει και να ικανοποιούνται (αποτελέσματα-μερίσματα-θεσμικά θέματα)
- οι κινήσεις των εγχωρίων θεσμικών - που είναι; η MIG κάτι κάνει μόνο αλλά τα κίνητρά της είναι ίσως περίεργα...
- τη μαρίδα - προς το παρόν σε άλλον ωκεανό

Τέλος, ο ρυθμός του ταμπούρλου δεν είναι σε καμία περίπτωση εγχώριος, ούτε καν σε μεμονωμένες περιπτώσεις...

P.S. αυτά έγραφα εχθές στο blog που τρέχει από τον περασμένο Δεκέμβριο... και τελικά έγινε ένα μίνι-κράχ 365 μονάδων... Αυτοί θυμούνται, εμείς;

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 117 από 117«Πρώτη<109110111112113114115116117

Λίγα λόγια για εμένα
ΔΕΟΠΣ/MSc in Finance athenstock.blogspot.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι